Om os

Her er vi, Solvejg og Anton Foght

 

syltetøsen er en mand, forstå det hvem der kan, men efter at Solvejg pga. sygdom har været nødt til at opgive sin ide og hobby er det nu mig Anton der står bag syltetøsens gøren og laden. Du kan dog stadig møde Solvejg da, hun i det omfang hendes sygdom tillader det, tar' med mig ud på markeder for at hjælpe til så godt hun kan.

Så nu er det mig der er den praktiske gris der snitter, skærer og skræller og rører i gryderne, slæber varene ind og ud på markederne osv. og i øvrigt er den der rent formelt står for hele menageriet.

For et nogle år siden kom interessen for at sylte forskellige frugter og grønsager. Først var det til hjemmebrug, senere som værtindegaver og efterhånden var der flere og flere som opfordrede os til at sælge vores produkter. Vi har nu været på forskellige markeder og det er gået rigtig godt.

Vi laver mange klassiske ting men prøver også at finde nye spændende opskrifter med specielle ingredienser eller klassiske ting sat sammen på nye måder. Alt i alt handler det for mig om at lave nogle ærlige produkter med afsæt i en stolt gammel syltetradition med et twist af nye spændende ting i velsmagende kombinationer.

Vi får vores råvarer i de lokale supermarkeder, grønttorvet i Århus, Bazar Vest eller andre etniske forretninger.

Vi følger så vidt muligt årstidernes udvalg, så jordbærmarmelade laves ikke om vinteren. Det er vores erfaring at frugt og grønt skal bruges når det er i sæson, så er det bedst og billigst.

Alle vores produkter bliver kun konserveret med salt, sukker, eddike og atamon. Ingen mærkelige e-numre her. Derfor er holdbarheden også begrænset. Alt er mærket med sidste forbrugsmåned og den er hellere sat lidt for lavt end for højt.

Vi anbefaler at produkterne opbevares mørkt og køligt, dog ikke urtesalt som skal stå tørt.

Og her har vi så Oscar. Han er ansat hos Syltetøsen som hyggespreder og det gør han rigtig godt...